Oficiálna stránka Ústredného automotoklubu Slovenská republika

+421 911 848 450
info@uamk.sk
Slovensko

NAJNOVŠÍ BEZPEČNOSTNÍ ASISTENTI ŠKODA SUPERB!

uamk

Aké bezpečnostné asistenčné sýstemy nám ponúka nová ŠKODA SUPERB? Poďme sa na ne pozrieť!

ASISTENT JAZDY V PRUHU

Táto funkcia dokáže rozpoznať, keď vodič neúmyselne opustí jazdný pruh. Systém je aktívny pri rýchlosti nad 65 km/h za predpokladu, že je rozpoznateľné značenie jazdných pruhov na ceste a smerový indikátor  nebol rozsvietený pred prekročením značenia.

uamk

ASISTENT V DOPRAVNEJ ZÁPCHE

Tento systém zaisťuje väčšiu bezpečnosť a komfort v dopravných zápchach a v pomalej premávke. Asistent v dopravnej zápche sa pripojí k adaptívnemu tempomatu a systému jazdy v pruhoch.

ZÁCHRANNÝ ASISTENT

Záchranný asistent zasiahne, ak vodič stratí schopnosť viesť vozidlo. Tento systém pracuje v kombinácií s automatickou prevodovkou DSG, adaptívnym tempomatom a asistentom jazdy v pruhu.

PREDNÝ ASISTENT FRONT ASSIST

Predný asistent Front Assist funguje ako bezpečnostný systém varovania pred kolíziou. V prípade, že sa kolízií nemožno vyhnúť, aktivuje brzdy v záujme čo najväčšieho zmiernenia dôsledkov. Predný asistent Front Assist spolupracuje s radarovým snímačom integrovaným do mriežky chladiča a neustále sleduje vzdialenosť od vozidla pred vami.

uamk

DETEKCIA MŔTVEHO UHLA

Detekcia mŕtveho uhla pomáha vodičovi bezpečne sa preradiť do iného pruhu zaregistrovaním vozidiel v mŕtvom uhle. Dva radarové snímače umiestnené v spodnej časti zadného nárazníka sledujú priestor naboku až do 20 metrov za vozidlom ŠKODA SUPERB.

ASISTENT OCHRANY POSÁDKY VOZIDLA

Tento prvok koordinuje činnosť palubných systémov, aby sa minimalizovali kritické situácie v premávke. Nová ŠKODA SUPERB obsahuje dve úrovne asistenta ochrany posádky vozidla v závislosti od ďalších funkcií nainštalovaných vo vozidle.

VÝSTRAHA PRE VODIČA (DETEKCIA ÚNAVY)

Výstraha pre vodiča znižuje riziko kolíznych situácií spôsobených únavou. Systém sleduje správanie vodiča, vyhodnocuje mieru jeho únavy a v prípade potreby upozorní na potrebu prerušiť jazdu a odpočinúť si.

uamk

Páči sa Vám tento článok? Podporte nás jeho zdieľaním na sociálnych sieťach. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
WhatsApp
Email

Prečítajte si ďalšie články:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *