Oficiálna stránka Ústredného automotoklubu Slovenská republika

+421 911 848 450
info@uamk.sk
Slovensko

Výsledky ankety Auto Bildu Zlatý volant 2021.

Výsledky ankety Auto Bildu Zlatý volant 2021.

Na základe hlasovania čitateľov a posúdení odbornej poroty, zloženej z motoristických novinárov, mechanikov a pretekárov, vyhlásil Auto Bild výsledky ankety Zlatý volant 2021.

V kategórii malých a stredných kompaktných automobilov sa na prvom mieste umiestnil Cupra Leon s 3 917 bodmi. Čitateľov i odbornú porotu presvedčila o svojich kvalitách hlavne v oblasti pomeru ceny a kvality, v oblasti pohonu , ako aj zábavy za volantom.

Aj kategóriu malých a kompaktných elektomobilov ovládla Cupra Born so ziskom 3 928 bodov. Takisto tu hodnotiaci oceňovali kvalitu a zábavu za volantom, spotrebu a v neposlednom rade znovu pomer ceny a kvality.

Modernizácia modelu Panamera z dielne automobilky Porsche pomohla k víťazstvu v kategórii strednej a vyššej triedy a získala 4 179 bodov.

Elektromobily strednej a vyššej triedy ovládol Mercedes – EQ EQS so ziskom 4 104 bodov. K víťazstvu Mercedesu pomohol hlavne vysoký ponúkaný komfort a špičková konektivita. Na kvalitu sme u tejto značky zvyknutý, takže týmto hodnotením sa to len potvrdilo.

Mercedes – EQ EQS

Medzi SUV sa na prvú priečku dostala opäť Cupra, konkrétne Cupra Formentor VZ5. Toto víťazstvo v konkurencii malo hodnotu 3 807 bodov, v jeho prospech zavážil hlavne pohonný agregát, teda kultový päťvalec.

Český koncern Škoda si odniesol vavríny víťazstva v kategórii elektrické SUV. Model Škoda Enyaq iV si vyslúžil 3 834 bodov a to najmä pre jeho pomer ceny a výkonu, ale aj pre rozsah úžitkových hodnôt.

Škoda Enyaq iV

Ďalšou kategóriou vyhlasovanej ankety sú športové automobily. Tu jasne zvíťazilo BMW M4 a získalo 4 093 bodov. O jeho víťazstve pravdepodobne rozhodlo veľké množstvo zábavy za podstatne nižšiu cenu ako u konkurencie.

Značka Mercedes splnila očakávania čitateľov aj odbornej poroty aj v kategórii veľkých rodinných automobilov. Jej model Mercedes EQ EQV získal 570 bodov. Jazda spĺňa požiadavky, ktoré sú v tejto kategórii špecifické, avšak nie sú na úkor komfortu jazdy.

Aj v tomto roku boli udelené špeciálne ceny poroty, ktoré získali:

  • Najkrajšie auto: Audi e-tron GT
  • Najlepšie auto do 25 000 eur: Opel Mokka-e
  • Najlepšie auto do 35 000 eur: Toyota GR Yaris
  • Najlepšia inovácia: Elektrický pohon od spoločnosti Schaeffler.

 

 

JUDr. Eva Žitná
Redakcia ÚAMK

Páči sa Vám tento článok? Podporte nás jeho zdieľaním na sociálnych sieťach. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
WhatsApp
Email

Prečítajte si ďalšie články:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *