Oficiálna stránka Ústredného automotoklubu Slovenská republika

+421 911 848 450
info@uamk.sk
Slovensko

Pagani – značka, ktorá má cveng

uamk

Horacio Pagani – človek, ktorý od malička sníval, že postaví jedinečné auto. Také auto, ako nikto iný! A podarilo sa mu to! Od malička kreslil autá, vymýšľal modely, dokonca, ako sám povedal, často sa budil doslova s ceruzkou v ruke.

V roku 1984 odišiel do Talianska a svojou poctivou prácou sa dostal do Lamborghini, kde prežil krásne roky. No stále mu niečo chýbalo. Nechcel lepšie auto ako Lamborghini, ale iné.

V roku 1991 založil spoločnosť Modena Design, kde pracovali s netradičnými materiálmi, najmä s technológiou uhlíkového vlákna a s touto technológiou pracujú do dnes. Vďaka tejto technológii dokážu postaviť bezpečné a extrémne rýchle auto, ktoré ale spĺňajú všetky platné štandardy.

Značka Pagani je jedinečná. Z továrne vyšli modely Zonda a Huayra. Každé vozidlo má typický štvor výfuk umiestnený v strede zadného nárazníka. Pagani nie je bežné auto a preto platia pri jeho výrobe isté špecifiká. Pri výrobe má auto svoju maketu a v momente keď je budúci majiteľ spokojný, auto ide do ručnej výroby.

Pagani používa ručne robené motory Mercedes AMG  s rôznymi obsahmi. Najsilnejšie používané motory sú taktované na výkon 750 koní! V interiéri nájdete rôzne materiály, od kože až po brilianty. Interiéry áut sú okázalé ale precízne a do detailu prepracované. Dokonca aj skrutky majú razenie značky Pagani. Veď posúďte sami.

Prinášame Vám zábery priamo zo San Cesario sul Panaro pri Modene…

 

Autor : Katarína Smrečanová

Foto : Marian Ujházy

Páči sa Vám tento článok? Podporte nás jeho zdieľaním na sociálnych sieťach. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
WhatsApp
Email

Prečítajte si ďalšie články:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

AdAd
Möbelix