Oficiálna stránka Ústredného automotoklubu Slovenská republika

+421 911 848 450
info@uamk.sk
Slovensko

Ministerstvo dopravy podpísalo memorandum s autodopravcami

uamk

Bratislava , TASR
Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV), Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) a Ústredný automotoklub Slovenská republika (ÚAMK) podpísali v Bratislave spoločné memorandum. Týka sa medzinárodnej a vnútroštátnej nákladnej automobilovej dopravy, hromadnej prepravy osôb a prevencie bezpečnosti dopravy.

„UNAS má záujem na vytvorení takých podmienok pre autodopravcov zo strany štátu, ktoré budú porovnateľné s podmienkami v ostatných štátoch V4. Ide najmä o daňové, odvodové, poplatkové a iné administratívno – technické podmienky pre podnikateľov na Slovensku.“ informoval Stanislav Skala z UNAS.

ÚAMK chce participovať na zvyšovaní bezpečnosti cestnej premávky, prevencie nehodovosti a rozširovania výchovno – vzdelávacieho pôsobenia v oblasti bezpečnosti cestnej premávky.

Ministerstvo dopravy bude v zmysle memoranda v rámci svojej činnosti spolupracovať s oboma orgánmi pri hľadaní riešení na zlepšenie cestnej infraštruktúry, bezpečnosti cestnej premávky a zlepšenie podnikateľského prostredia v autodoprave. UNAS chce sledovať vývoj na trhu v nákladnej doprave v okolitých štátoch, najmä vo V4 a navrhovať také legislatívne riešenia, ktoré nebudú zvyšovať finančnú a administratívnu záťaž slovenských autodopravcov v porovnaní s krajinami V4.

Memorandum podpísali štátna tajomníčka ministerstva dopravy Ladislava Cengelová, Stanislav Skala za UNAS a prezident ÚAMK Juraj Smrečan.

Páči sa Vám tento článok? Podporte nás jeho zdieľaním na sociálnych sieťach. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
WhatsApp
Email

Prečítajte si ďalšie články:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

AdAd
Möbelix